André de Montbard tjänade som den 5: e stormästaren i den medeltida riddare Templaren från 1153 e.Kr. till 1156 e.Kr. (under den andra korstågen). Montbard var den andra och sista grundaren i ordningen att tjäna som stormästare efter Hugh de Payens . 

Andrede Montbard cots of arm
Andrede Montbard cots of arm

André de Montbard tros vara född någon gång omkring november 1097 i familjeslottet i Bourgogne-regionen i Frankrike. Han var son till Bernard de Montbard och Humberge de Tonnerre d'Angoulême. Montbards var vasaler av greven av Champagne liksom Hugh de Payens. Samma greve var också den som donerade landet till St. Bernard där klostret Clairvaux etablerades (den tidiga tempelordern var en mycket sammankopplad affär).

 Från 1148 till 1153 tjänade Montbard som Seneschal  (befälhavare för hela ordern). Den tidigare stormästaren, Bernard de Tremelay , dödades under belägringen av Ascalon (25 januari till 22 augusti, 1153). Efter att belägringen var klar valdes Montbard till ordförande. Det ryktas att han bara accepterade nomineringen till stormästaren för att blockera valet av Guillaume de Chanaleilles som var en favorit av Frankrikes kung VII. Han tjänade bara i tre år och lämnade inget bestående avtryck på Grand Master-kontoret; annat än att vara den sista av de grundande riddarna. Montbard dog den 17 januari 1156 i Jerusalem medan han var i tjänst och efterträddes av Bertrand de Blanchefort .
Källa: http://www.travelingtemplar.com/