Tempelherreorden (PCCTS) (latin: Pauperes commilitones Christi templique Salomonis) (Kristi och Salomos tempels fattiga riddare) var en medeltida riddarorden som grundades av Hugo av Payens, Gottfrid av Saint-Omer och sju andra riddare så sent som 1118 för att skydda pilgrimer mot överfall då de färdades till Jerusalem under korstågen, och för att värna  Korsfararstaterna.

Hugo av Payens, född ca 1070, död 1136, var tempelherre-ordens förste stormästare och en av de första nio  riddarna  som grundade orden. I Rom fick han påvens godkännande och tempelherreorden blev därmed en religiös militärorden, den första av sitt slag.
Mer information finner ni här
källa:https://sv.wikipedia.org/

Gottfrid av Saint-Omer ska ha varit en av de två riddare som grundade Tempelherreorden omkring 1118. Lite är känt om honom, möjligen stammade han från familjen som styrde i Saint-Omer i dagens norra Frankrike.
Mer information finner ni här. källa:https://sv.wikipedia.org/ 

André de Montbard var den femte stormästaren i riddare Templaren och också en av grundarna av ordningen. Familjen Montbard kom från Hochadel i Bourgogne, och André var en farbror till St. Bernard of Clairvaux, som en halvbror till Bernards mor Aleth de Montbard.
Mer information finner ni här. Källa:https://www.theknightstemplar.org/

Hugues I eller Hugh (c. 1074 - c.1125), den tredje sonen till Theobald II, greve av Blois och Adele av Valois, var känd som greve av Champagne även om han föredrog greve av Troyes. Hans första nedtecknad akt är från år 1094, som var det äldsta dokumentet i  klosterarkivet.
                        Mer information finner ni här. Källa:https://www.theknightstemplar.org/

Geoffroi Bisol var en grundare av Knights Templar, men ingen information hittades. Tydligen är lite känt om hans ursprung.

Archambaud de St. Amand var en grundare av Knights Templar, men ingen information hittades. Tydligen är lite känt om hans ursprung.

Payen de Montdidier, en grundande riddare av Knights Templar, upprättade ett preseptorium i Oxford, England på grund av starkt stöd från drottning Matilda. 
Mer information finner ni här.

Bernhard av Clairvaux Född 1091 i Fontaine-lès-Dijon, Frankrike, död 20 augusti 1153 i Clairvaux, Frankrike, har förknippats med Tempelherreorden och var den främste förespråkaren av sällskapet som officiellt erkände den som en militär och religiös orden.
Mer information finner ni här. källa:https://sv.wikipedia.org/

Jacques de Molay, också stavad "Molai", var den 23: e och sista stormästaren av Tempelherreordern, som ledde ordern från 20 april 1292 tills den upplöstes på order av påven Clement V 1312.
Mer information finner ni härkälla:https://sv.wikipedia.org/